Строителни и инженерни

Строително-монтажни рискове (СМР) 
Всеобхватна застрахователна защита за нуждите на корпоративни и индивидуални клиенти, занимаващи се със строително-монтажни работи.
Застрахователните покрития отговарят на международните стандарти и изисквания в тази област. Застраховката осигурява покритие срещу всички рискове от загуба или вреда на строително-монтажни работи, строителни машини, строителни съоръжения и оборудване, разходи за разчистване на останките след застрахователно събитие на строителния предприемач – възложителя, изпълнителя и/или подизпълнителите през периода на строителството на обекта и по време на гаранционния срок.

Застрахованият обикновено е предприемачът или строителят, но може да бъде и възложителят или собственикът на сградата, ако те имат отговорността да застраховат имуществото, докато е в процес на строеж или ремонт. Освен за понесени материални вреди застрахователната защита може да бъде разширена и за причинени имуществени и неимуществени вреди на трети лица.

Строителна техника и механизация 
По тези специални застрахователни договори се застраховат всички видове строителни, земекопни и други подобни машини срещу разнообразни рискове:

  • пожар, природни бедствия, земетресение;
  • кражба, грабеж, вандализъм;
  • удар при ПТП;
  • липса на умения от страна на обслужващия персонал;
  • щети от електрически ток или повреда по електрически трасета;
  • конструктивни грешки, грешки при изпълнение на монтажа, лоша изработка на детайлите;
  • сблъскване, дерайлиране, пропадане на земни маси или покривни конструкции, срутване на изкопи, мостове, скални маси, лавини, свличане на камъни и други по договаряне.
Правила за организацията по разглеждане на жалби на ползватели на застрахователни услуги
Обадете ни се!